فـــشارخون بالا (high pressure) زمانی ایجاد میشود که فشار خون در دیواره رگها بیش از حد معمول افزایش پیدا کرده باشد. افرادی که دچار فشارخون هستند،توجه داشته باشند که حتما با مراجعه به پزشک آن را کنترل کنند.
برگهای زیتون از مادهای تلخ به نام اولئوروپئین سرشار بوده و حاوی مقداری اسید چرب و عناصری مانند نیتروژن،فسفر،کلسیم،منیزیم و مواد قندی است.بهترین زمان جمعآوری برگهای زیتون،زمان گلدادن گیاه یعنی اردیبهشت ماه است.دم کرده برگ زیتون،داروی خوبی برای پایینآوردن فشارخون است.۲۰ عدد برگ زیتون را داخل ۳۰۰ گرم آب ریخته و آن را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید؛سپس کمی قند به آن اضافه کنید و روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.از همان گیاهی تهیه میشود که شاخ و برگ آن را در طبخ غذا استفاده میکنیم.
تخمهای کرفس – که خیلی ریز هستند – از گلهای این گیاه تهیه شده و رنگ قهوهای سیر و بوی قوی و خوشایندی دارند.تخم کرفس در طول قرنهای متمادی،در سراسر جهان کاربردهای متنوعی داشته است.برخی عناصر شیمیایی موجود در تخم کرفس در کاهش شدید فشارخون نقش دارد.این گیاه حاوی مقدار زیادی کلسیم است که این عنصر نیز فشار خون را پایین میآورد. برای تهیه چای از تخم کرفس،مقداری آب جوش روی یک قاشق چایخوری از تخم تازه کوبیده شده بریزید و قبل از خوردن،بگذارید به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه خوب دم بکشد و روزی ۲ فنجان میل کنید.
اگر باردار هستید،از مصرف این گیاه بپرهیزید.تخم کرفس گیاه طبی بیخطری است اما این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر میخواهید از آن به عنوان ادرار آور استفادهکنید،ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا مواد و داروهای ادرارآور میتوانند پتاسیم بدن شما را – که ماده مقوی و ضروریای است – دفع کنند. همچنین تخم کرفس را که مستقیما از مزرعه میچینید مصرف نکنید.اغلب تخمها که به قصد تکثیر گیاه به فروش میرسند،آغشته به مواد شیمیاییاند و نباید مصرف شوند.